Duiken in Nederland

"Maar zie je wel wat in Nederland onder water dan?"

Dat is eigenlijk de vraag die we altijd als eerste krijgen als je het over duiken in Nederland hebt. Van niet duikers dan. De vele duikers die actief zijn in onze meren en kustgebieden weten wel beter!
Nederland is onder water ook super mooi. Het is hier natuurlijk niet zo kleurrijk als in Egypte, maar ook in de Oosterschelde kan het een explosie van verschillend gekleurde wieren en anemonen zijn. In het zoute en brakke water leven ook veel prachtige krabben en kreeften, mooie slakken en zelfs sepia's.

Ook is het zicht in de meren prima. In de Vinkeveense plassen kan er op een goede dag wel 15 meter zicht zijn! Ook hier leven veel vissen; baarsen en grote snoeken, maar ook kleine rivierdonderpadjes en paling. 
Het water is wat kouder, maar daar hebben we onze pakken voor. Prima te doen dus, en in de zomer is het zelfs lekker verkoelend.

 

Nieuwsgierig geworden, maar niet in de gelegenheid zelf meteen onder water te kijken?
Kijk dan eens op de website van Cor Kuyvenhoven! Hij is een geweldige onderwater fotograaf die vooral in Nederland duikt en zijn foto's maakt. Als je daar niet enthousiast van wordt...

http://www.corkuyvenhoven.com