Dry Suit Diver

Wil je tijdens je duik graag lekker warm blijven? Duik dan droog! In tegenstelling tot een natpak houdt een droogpak het water buiten en zo blijf je warm. Zelfs in verrassend koud water.

In een droogpak kun je op plekken duiken die wat meer uitdaging bieden, en je kunt langer doorduiken. Wanneer je de juiste duikkleding voor koud water hebt, kun je de elementen het hoofd bieden en profiteren van het zicht dat in de wintermaanden over het algemeen beter is – vooral op locaties in het binnenland zoals in zandafgravingen, meren en grotten, enz. Als droogpakduiker ben je uitgerust om te duiken op ongelooflijk mooie duikplekken in de koelere regionen op aarde die je het best in een droogpak kunt bezoeken, zelfs in de warmere maanden.

En in Nederland is het zeker geen overbodige luxe, buiten de zomermaanden om. Het is net dat stukje comfortabeler met omkleden, wat je duik een stukje prettiger maakt.

Wat je leert

Leer de theorie en de vaardigheden om een droogpak veilig aan- en uit te trekken, er veilig mee te duiken en het correct op te bergen. Maak kennis met de verschillende soorten pakken zodat je precies weet wat je wilt als je erover denkt een droogpak aan te schaffen.

Je leert:

  • Uittrimmen met je droogpak
  • Onderhoud, opbergen en kleine reparaties aan je droogpak
  • De verschillen tussen de soorten onderkleding (fleece of een soort overal die je onder je droogpak draagt)

 

Kortom; alle basis vaardigheden komen aan bod in deze nuttige specialty. Ook kan je bij ons een droogpak huren als je die niet zelf al hebt. Zo kan  je het eerst eens uitproberen.

 

Vooropleiding: 

vanaf PADI Open Water Diver of vergelijkbaar

Prijs van deze cursus: 
€ 150,-
Duur: 
1 dag
Minimum leeftijd: 
10 jaar
Aantal zwembadlessen: 
1
Aantal buitenwaterduiken: 
2
Inclusief: 
  • PADI Dry Suit Diver manual
  • PADI Dry Suit Diver brevet
  • Huur duikuitrusting
Exclusief: 
  • Huur droogpak